Song Song Gao Jurong

Year: 2017

By Vertical Submarine


Material : Acrylic panel on steel frame and light bulbs

Location : Jurong East Central (Open Field beside Jurong Regional Library)

Duration : Temporary

Collection : Public Art Trust

Dimensions : 4m x 2m x 0.2m


Since it became a new town estate, Jurong East Central for decades has been recognised for the open field surrounding the area, such the library and Science Centre. If one were to arrive at the MRT station, the wide open space that stretches between the Interchange/MRT station to the town centre is a silent landmark to tell us that we have arrived at Jurong East. “Song Song Gao Jurong” is a Singlish catchphrase commonly known to many older Singaporeans, including Malays and Indians. Literally, it means ‘feeling satisfied until one arrives at Jurong’. This artwork is an extension of artist collective Vertical Submarine’s Hokkien Rhyme project.

Song Song Gao Jurong was commissioned as part of the Larger than Life: The Unspoken Histories of Jurong Neighbourhood public art showcase by the Public Art Trust in patnership with the National Arts Council's Arts In Your Neighbourhood programme. The artwork was displayed from 9 November 2017 - 28 January 2018. 

 

About the Artist

Vertical Submarine is a Singaporean art collective famous for injecting a sense of humour into their works. Their portfolio includes installations, drawings and paintings that involve text and storytelling. They have exhibited in Spain, Taiwan, Hong Kong, Turkey, Korea, The Philippines, Mexico City, Australia and Germany. Collectively, they have won several awards including the Celeste Prize 2011, the Credit Suisse Artist Residency Award 2009 and The President’s Young Talents Award (Singapore, 2009).

west

Jurong East Central (Open Field beside Jurong Regional Library)

Jurong East Central 1, Singapore 609732

View in OneMap Map Icon

DRIVE

See Next Artwork

Jurong East Central 1, Singapore 609732


Map Pin